Buletin informativ 2020/11

rapoarte

Datorită cererii mari, luna aceasta ne-am concentrat pe îmbunătățirea rapoartelor. Pe lângă o vizualizare de încărcare mai confortabilă, am extins din nou aria de raportare și acum înregistrăm și vizitele, straturile de consimțământ ignorate, salturile active și multe altele. Acest lucru vă oferă o imagine și mai cuprinzătoare a modului în care vizitatorii dvs. interacționează cu stratul de consimțământ.

Google Analytics și eTracker

De asemenea, am simplificat instalarea și manipularea pentru utilizatorii instrumentelor de analiză de la Google și eTracker. Cu cea mai recentă actualizare, ConsentManager acceptă acum Modul de consimțământ Google și Semnalul de consimțământ de la eTracker. Instrumentele pot fi astfel utilizate în așa fel încât să se facă o numărare, dar nu sunt setate cookie-uri dacă nu a fost dat consimțământul.

Modificări ale politicii IAB TCF

După cum a anunțat în ultimul buletin informativ, IAB a ajustat liniile directoare pentru participarea la IAB TCF. Vă rugăm să rețineți următoarele modificări:

  • Setările temei arată acum o valoare a contrastului de culoare atunci când setați culoarea pentru butoanele de acceptare/respingere/setări/salvare. IAB necesită ca contrastul de culoare să fie de cel puțin 5:1 (prim-plan față de fundal). Odată cu actualizarea curentă, această valoare de contrast este obligatorie. Temele care utilizează o valoare de contrast mai mică pierd setarea de conformitate IAB. Vă rugăm să revizuiți modelele dvs.
  • Odată cu actualizarea actuală, am dezactivat posibilitatea de a schimba textul de bun venit de la primul nivel dacă IAB TCF este activat într-un CMP. Clienții care doresc să modifice textul au nevoie de aprobare suplimentară din partea managerului de consimțământ. Textele existente nu sunt afectate.

Mai multe funcții noi și modificări

  • Îmbunătățiri ale paginilor web AMP
  • Posibilitatea de a face clic pe sigla
  • Nou domeniu de aplicare a consimțământului pentru subdomenii
  • Îmbunătățiri de blocare automată
  • … și mult mai mult.