Buletin informativ 2020/12

operator de date

Un principiu al GDPR este de a comunica în mod clar cine prelucrează care date și în ce scop. Pentru a asigura mai multă transparență pentru vizitatorul site-ului, consentmanager oferă acum opțiunea de a numi operatorul de date și responsabilul cu protecția datelor direct în stratul de consimțământ. Pentru a activa afișarea, accesați meniu > CMP-uri > Editați și bifați caseta de selectare Proprietarul afișajului.

Hotărâri importante în Germania și Franța

În ultimele săptămâni au existat câteva hotărâri și decizii importante în Germania și Franța. În Germania, Tribunalul Regional Rostock a trebuit să decidă asupra unui caz care a implicat ce informații trebuie să afișeze stratul de consimțământ și cum trebuie să funcționeze. O concluzie a hotărârii este, în special, că trebuie să existe o selecție echivalentă. Aceasta înseamnă că trebuie să existe un buton de acceptare și un buton de respingere și acestea trebuie prezentate „în mod egal”. În cazul în cauză, butonul de acceptare era colorat în verde, iar al doilea buton ducea la setările detaliate și era gri și deci mai puțin important.
Recomandare: verificați-vă modelele și asigurați-vă că au un buton de acceptare și de respingere și că sunt proiectate în mod egal.
În plus, autoritatea franceză pentru protecția datelor a impus amenzi. Google (amenda de 100 de milioane de euro), Amazon (amenda de 35 de milioane de euro) și Carrefour (amenda de aproximativ 3 milioane de euro) au fost lovite. Prin urmare, autoritățile devin mult mai active și este recomandabil să verificați setările stratului de consimțământ.

webinarii

O serie de seminarii web au avut loc în decembrie, în special despre Noțiuni introductive și IAB TCF v2. Documentele și videoclipurile webinarilor pot fi găsite acum online pe site-ul nostru web: https://www.consentmanager.de/wissen/videos/

Mai multe funcții noi și modificări

  • Raportați îmbunătățiri
  • Îmbunătățiri de blocare automată
  • Suport mai bun pentru standardele WCAG
  • … și mult mai mult.